5 alimente care te țin departe de durerile de stomac

Durerea de stomac poate sa fie foarte deranjanta de –a lungul unei zile. Iar pentru a trata durerea si a ameliora digestia, trebuie sa iti urmaresti alimentatia si sa iti faci plinul de aceste legume si fructe care te vor ajuta sa treci peste aceasta faza mai grea.

Daca cauzele unei dureri de stomac pot sa fie numeroase, o alimentatie potrivita, adecvata permite sa te tii departe de riscurile de a suferi de dureri abdominale.

Constipatie, stres, disconfort abdominal stres sau intoleranta alimentara… cauzele unei dureri de stomac sunt uneori destul de greu de detectat. Dar este mult mai usor de adoptat anumite reflexe potrivite in cazul in care suferi de acestea.

Deci daca suferi de dureri de stomac cel mai bine ar fi sa privilegiezi alimentele care nu sunt iritante precum orezul, bananele, carnea de pui sau chiar biscutiii tip crackers. Sunt cele care permit absorbtia de acid si contaminantii care pot sa fie responsabili cu durerea.

Feniculul. Balonari, disconfort digestiv, flatulente, acid… feniculul este un aliat de pret pentru a lupta contra acestor probleme. Datorita bogatiei sale in fibre este cel care va ajuta la buna functionare a tranzitului intestinal. Este de asemenea, foarte bogat in magneziu si potasiu care permit drenarea organismului.

Banana este cea care poate ameliora tranzitul intestinal deoarece este foarte bogata in fibre. Dar poate trata in acelasi timp si arsurile de stomac. In acelasi timp, poate preveni si trata ulcerul.

Merele. Pectinele continute de mere sunt cele care te vor ajuta sa digerezi mai usor dar si sa tratezi in acelasi timp durerile de stomac. Atentie insa, felul in care consumi coaja sa poate sa aiba un impact asupra virtutilor sale. Un mar consumat crud va avea efecte anti-diareice. In schimb, un mar consumat copt va avea efecte laxative asupra tranzitului tau intestinal.

Fasolea verde, spanacul sau broccoli. Clorofila prezenta in legumele verzi este cea care poate ameliora sistemul digestiv. Studiile recente au dezvaluit de altfel ca ar putea participa la prevenirea cancerului la nivel intestinal.

Ghimbirul. Originar din Asia, ghimbirul poate preveni greturile, starile de voma si poate trata problemele digestive. Se poate consuma astfel sub forma de infuzie pentru a le trata.

Alimentele care dau dureri de stomac. Cel mai bine ar fi sa previi decat sa vindeci. Daca unele alimente sunt foarte benefice pentru a lupta contra durerilor de stomac, altele in schimb le pot provoca. Daca suferi destul de des de dureri de stomac, cel mai bine ar fi sa eviti bauturile carbogazoase, care sunt responsabile cu balonarile sau inflamatiile. Sau alimentele solide precum varza, ceapa, brocooli sau ardeiul care trebuie sa fie consumat cu moderatie. Cruditatile pot irita si ele stomacul.

Lasă un răspuns