7 alimente bogate în potasiu

Foarte bun pentru inimă, cel care facilitează digestia şi care reglează funcţiile renale… potasiul este un mineral care este de mare ajutor pentru buna funcţionare a organismului. Dar pentru a evita carenţele, trebuie să îţi faci plinul de potasiu cu ajutorul alimentaţiei.

Banane, linte, vânătă…. Iată care sunt cele mai bogate alimente în potasiu care trebuie neapărat să facă parte de la tine din meniu.

O banană pe zi. Banana este foarte bogată în potasiu, deci un aliat de preţ pentru a te proteja contra atacurilor vasculare cerebrale. Te ajută să eviţi carenţele în potasiu, să stimulezi funcţiile renale şi să previi sau să controlezi hipertensiunea arterială.

6 prune uscate pe zi. Fructele uscate sunt cea mai bună idee pentru a –ţi face plinul de potasiu. Prune uscate, caise uscate, stafide… deoarece sunt deshidratate, concentraţia în minerale este maximă. Mănâncă măcar şase pentru un aport minim.

Strugurii, cu coajă foarte bogată în magneziu. Fructele care se consumă cu coajă cu tot, cum e şi cazul strugurilor, sunt cea mai bună sursă de potasiu. De ce? Pentru că acest mineral se găseşte într-o mare parte în coaja fructelor. Deci pot reprezenta o sursă dublă.

Morcovii răzuiţi consumaţi înainte de fiecare masă. Carenţele de potasiu pot să fie responsabile cu faimoasele crampe nocturne. Dar crudităţile de genul cartofilor răzuiţi te pot ajuta să scapi de aceste neplăceri.

Lintea, consumată de două ori pe zi. Carenţele în potasiu pot crea probleme renale, crampe musculare sau probleme cu inima. Leguminoasele precum lintea sunt foarte bogate în potasiu.

Vinetele coapte. Dacă îţi plac vinetele, foarte bine. Sunt foarte bogate în potasiu, mai ales atunci când sunt coapte, nu prăjite.

Fasolea verde preparată pe aburi. Echilibrul acido-bazic este foarte important şi menţinut cu ajutorul potasiului combinat cu alte minerale. Legumele verzi sunt cea mai bună sursă în acest sens.

Lasă un răspuns