Alimentele care au grijă de ficatul tău

Vitamina C, antioxidanti, acizi grasi, toti aecsti nutrienti sunt esentiali pentru buna sanatate a ficatului. Se pot regasi in diferite fructe, legume sau cereale.

Pentru a mentine corpul in cea mai buna stare de sanatate, este esential sa avem grija de organism, de ficat in special. Acesta are un rol foarte important pentru a purifica sau detoxifia ficatul, putand sintetiza bila si stoca nutrientii care sunt adusi prin procesul de digestie.

Starea buna a ficatului nostru tine deci si de o alimentatie sanatoasa. Anumite alimente trebuie evitate, chiar excluse din alimentatie, in timp ce unele dintre ele trebuie sa fie privilegiate. De exemplu, zaharul este pozitiv pentru alimentatie, dar pana la un anumit punct. Atunci cand consumam prea mult zahar, ficatul il transforma direct in grasimi.

Broccoli. Este o leguma care poate reduce riscurile de a suferi de cancer de ficat deoarece poate stimula productia de gluconati din organism. Si compusii acestia, prezenti in numar ridicat in organism, pot distruge celulele cancerigene si alte toxine prezente. In acelasi timp, aceasta crucifera este foarte bogata in vitamina C si antioxidanti.

Morcovii. Morcovii sunt legume ce contin o doza naturala de zahar deci vor permite ficatului sa se regenereze.

Grepfrutul. Cu bogatia sa in vitamina C si in antioxidanti, grepfrutul este ideal pentru micul dejun si un aliat de pret pentru ficat. Este o citrica care poate stimula enzimele sa purifice ficatul de toxine si care il ajuta sa le arda mai degraba decat sa le stocheze.

Avocado. Datorita acizlor grasi benefici pe care ii contine, fructul avocado este un aliment excelent pentru a favoriza regenerarea unui ficat intoxicat. Dupa perioada sarbatorilor mai ales, poti consuma fructul pentru a elimina excesele de alimente.

Merele. Merele sunt foarte bogate in pectina, o glucida de origine vegetala. Este o fibra solubila deci care va facilita procesul de purificare al ficatului. Merele sunt foarte bogate in vitamina C si in antioxidanti, putamd ajuta ficatul sa distruga grasimile.

Curcuma. Curcuma se foloseste foarte des in bucatarie pentru a veni cu un plus de culoare pentru preparate. Dar este o mirodenie celebra pentru beneficiile sale din domeniul sanatatii, mai ales datorita curcuminei, principalul sau activ. Curcumina este cea care poate proteja ficatul datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si antioxidante.

Sfecla. Sfecla nu este o leguma pe placul tuturor. Dar este una foarte sanatoasa. Contine numeroase virtuti minunate pentru organismul nostru. Atunci cand consumam sfecla, aceasta va ajuta ficatul sa elimine mai usor toxinele.

Rosiile. Datorita chlorinei si sulfurei prezente in rosii, acestea sunt legume ideale pentru a ajuta ficatul sa filtreze mai usor deseurile organice si pentru a dizolva mai repede si mai usor grasimile rele. Sulfura poate proteja de asemenea foarte bine organismul.

Lasă un răspuns