Anvelopele All-Season – avantaje și dezavantaje

Inca de la adoptarea legii care obliga pe toti soferii sa isi schimbe anvelopele de doua ori pe an, o data primavara, pentru anotimpul cald si o data toamna, pentru anotimpul rece, proprietarii de masini cauta solutii salvatoare sa nu mai plateasca atat de mult atat la schimbarea cauciucurilor cat si sa nu mai faca atat de multe vizite la vulcanizare.

In plus, unii nici nu ar avea unde sa tina un set comple de anvelope. Asadar, s-a ajuns la concluzia ca anvelopele All-Season ar reprezenta solutia salvatoare.

Aceastea sunt ideale atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna, iar soferul nu va lua amenda decat daca se va constata ca sunt foarte tocite si pericliteaza viata celorlalti participanti la trafic, insa nu este obligat sa le schimbe in fiecare sezon.

Avantajele anvelopelor All Season

Anbelopele All Season trebuie sa aiba inscriptionate M+S (Mud+Snow in traducere noroi+zapada) si sa fie omologate. Anvelopele All Season pot fi cumparate din magazinele de specialitate (nu se recomanda achizitionarea lor la mana a doua) si au urmatoarele avantaje:

● Costuri – anvelopele All Season costa pe jumatate din cat ar cheltui soferul pe doua seturi de anvelope de vara si de iarna. In plus, se reduc si costurile de mentenanta, de schimbare (nu mai este necesar ca proprietarii de masini sa mearga la vulcanizare si sa lase sute de lei in fiecare primavara si toamna) dar si costurile de intretinere si de depozitare (unii proprietari platesc bani grei pentru a le mentine in siguranta in anumite depozite sau chiar la prieteni).

● Calitati combinate vara si iarna perfecte – anvelopele All season ofera o aderenta foarte buna in ambele anotimpuri si sunt concepute sa faca fata conditiilor climatice extreme. Distanta de franare precum si siguranta pe care o prezinta masina in viraje sunt caracteristici care tin de aderenta anvelopelor.

● Soferul circula legal in toate anotimpurile – anvelopele all season ofera soferilor posibilitatea de a circula in mod legal in toate anotimpurile si circumstantele atat in tara cat si in alte tari europene.

Recomandari: acest tip de anvelope este recomandat vehiculelor care au o putere mai mica, pentru zone in care clima este mai blanda, pentru soferii care nu conduc mult pe perioada iernii.

Anvelopele All Season au si multe dezavantaje:

● Durabilitate scazuta – din cauza ca sunt folosite in toate sezoanele si conditiile meteo, anvelopele All Season nu sunt foarte durabile, se tocesc foarte repede iar iarna acest lucru poate fi extrem de periculos.

● Recomandarea specialistilor – nu se recomanda aceste anvelope decat la masini de clasa mica si compacta.

● Schimbari dese – desi soferii nu sunt obligati sa le schimbe de doua ori pe an asa cum prevede legea, cu siguranta le vor schimba mult mai des din cauza ca se tocesc mult mai repede.

Lasă un răspuns