Breeder (2021) – un film incitant

Trebuie sa marturisim faptul ca Breeder este un film cat se poate de incitant. Cel putin asa pare la prima vedere. Breeder ne aminteste de filmele pe care ni le-a oferit unii realizatori precum Xavier Gens (Frontiers) sau Pascal Laugiers (Martyrs) ceea ce ne permite sa il clasam destul de departe in raport cu filmele horror consacrate precum Saw sau Hostel.

Introducerea este foarte buna insa a doua parte a filmului se repeta unele scheme plictisioare, fara suprize. Mai ales ca punctul de plecare cu privire la aceasta medicina experimentala avea un potential veritabil insa nu se face absolut nimic pentru a iesi din aceasta introducere frumoasa. Unii adora filmele horror in care victimele sunt torturate. Insa nu ni se propune nimic inventiv ceea ce lasa filmul sa divagheze in toate sensurile.

Presedinta unei compani renumite de suplimente alimentare, o femeie de afaceri nemiloasa avand drept princiapla deviza in viata “a imbatrani este o boala”, selecteaza si rapeste tinere femei pentru a crea un produs miracol care permite sa inverseze procesul de imbatranire. Atunci cand Mia, unul din cei mai important investitori ai companiei incepe sa ancheteze deoarece atitudinea presedintei i se pare suspecta, se trezeste prinsa in capcana, captiva si torturtata intr-o instalatie subterana sinistra…

Jens Dahl are meritul de a face ceva interesant din punct de vedere visual insa scenariul nu reuseste sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Amuzamentul promis nu este prezent, dialogurile sunt absente si totul este concentrat asupra celor mai mari depravari posibile. Filmul se vrea a fi socant insa nu prea reuseste acest lucru. Se creeaza un univers care nu inspira prea mare lucru: medicina experimentala pentru a se crea un produs miracol impotriva procesului de imbatranire. Chiar daca punctul de vedere feminin (care este, in mod clar, unghiul de atac al acestei povesti) este lipsit de subtilitate, Breeder este un film numai bun de vizionat atunci cand nu avem ceva mai bun de facut.

Lasă un răspuns