De ce să preferi coasta Atlantica în această vară

Daca pentru multi dintre noi vara rimaza cu Mediterana, aceasta nu este singura posibilitate. Adesea aglomerata in sezonul de varf, Coasta de Azur spre exemplu nu este intotdeauna un paradis pentru turistii sai. Bretagne spre exemplu ofera peisaje magnifice. In plus, varietatea litoralului atlantic din Franta spre exemplu este incomparabil – falezele din Bretagne, plajele pentru surf, toate acestea reprezinta ingredientele unui sejur reusit.

Pentru surf. Pe coasta atlantica pasionatii de surf pot profita de cele mai puternice valuri si de cele mai bune locuri pentru surf. Printre cele mai cautate locuri de catre surferi se numara Biarritz si plaja sa mitica dar si Bretagne, in special pe coasta salbatica Quiberon. Valurile Atlanticii permit si practicarea altor activitati sportive precum bodyboard, paddle sau balaceala pur si simplu.

Pentru gastronomie. Daca Coasta de Azur le rezerva turistilor o multime de surprize culinare precum ratatouille, papilele tale gustative vor fi rasfatate si pe coasta Atlantica. De la nord la sud vei avea parte de o veritabila calatorie gustativa. Kouign-aman, o prajitura 100% din unt pur, tipic bretona, va trezi fara indoiala papilele gurmanzilor.

Pentru climat. Vara, partea de sud-est este minunata din toate punctele de vedere, datorita climatului in special. Coasta atlantica beneficiaza de un climat mai temperat drept urmare reprezinta alegerea ideala daca vrei sa scapi de canicula. In timp ce alti turisti se plang de canicula tu vei profita de racoare la malul oceanului. O idee buna ar fi sa iti duci si umbrela cu tine.

Pentru un patrimoniu regional unic. Traditiile regionale din Tara Bascilor sau din Bretagne sunt inca vii dar si in partea de vest a Frantei. Cu siguranta daca esti atent vei auzi oameni vorbind bretona. Fest-noz reprezinta ocazia ideala de a descoperi muzica si dansurile traditionale bretone.

Pentru insulele numeroase. O multitudine de insule, usor accesibile cu vaporul te asteapta daca alegi drept destinatie de calatorie coasta Atlantica. Relaxarea este garantata. Printre cele mai cunoscute se numara Insula Re si Insula Noirmoutier.

Pentru plajele lungi de nisip. Golfurile mici sunt fermecatoare fara indoiala insa in afara sezonului cand nu sunt atat de aglomerate. Pe timp de vara cel mai bine este sa te izolezi pe o plaja lunga care propune suficient spatiu pentru a te relaxa in voie. Plajele de pe litoralul atlantic prezinta avantajul de a fi mai lungi si mai spatioase, drept urmare poti profita din plin de ocean. Una din cele mai cunoscute plaje este Hendaye.

Lasă un răspuns