Gac, fructul paradisului, noul sper fruct de descoperit

Iată un nou super fruct cu o popularitate din ce în ce mai mare care vine cu savoarea Vietnamului şi care te ajută să îţi faci plinul de carotenoizi. Despre ce este vorba? Despre Gac, supranumit şi „fructul paradisului”, cu o savoare excepţională şi o culoare vibrantă, folosit în bucătăria tradiţională vietnamiană la ocaziile mai speciale.

Fructul Gac are un nivel foarte ridicat de vitamine, de antioxidanţi şi pe departe conţine cel mai ridicat nivel de beta-caroten, adică de vitamina A, chiar de zece ori mai mult decât morcovii sau cartofii dulci.

Uleiul din fructul Gac, conţine şi el, un nivel foarte ridicat de vitamina E şi faţă de alte fructe care nu conţin deloc sau foarte puţine grăsimi, fructul Gac conţine acizi graşi esenţiali, favorabili pentru sănătate, cu proprietăţi anti-inflamatorii dar şi licopen.

Fructul Gac reprezintă deci o sursă excepţională de nutrienţi benefici pentru sănătate. Iată pe scurt câţiva dintre ei:
– licopen, de 70 de ori mai mult faţă de roşii.
– beta-caroten, de 10 ori mai mult faţă de morcovi.
– vitamina C, de 60 de ori mai mult faţă de portocale.
– zeaxanthină, de 40 de ori mai mult decât porumbul galben.
– conţine şi fier, zinc sau alfa-tocoferol.

Studiile recente sugerează că fructul Gac conţine o proteină care poate inhiba celulele canceroase. Aceşti nutrienţi pot proteja în acelaşi timp de problemele legate de stresul oxidativ.

Pe lângă toate aceste beneficii unice pentru sănătate, fructul Gac are o savoare unică. Este asemănător cu gustul pepenelui galben, cu savori de pepene roşu şi de morcovi.

Noile fructe venite direct din America, Africa sau Asia ar trebui să îţi tragă şi ele de acum înainte atenţia. Uită de mere şi de portocale. Super fructele exotice precum Gac, sunt cele care trebuie consumate pentru a te bucura de o mulţime de beneficii.

Lasă un răspuns