Motive pentru care ar trebui să consumi fructe roșii tot anul

Stii deja ca fructele rosii sunt foarte bune pentru sanatate. Bineinteles ca, in functie de fructele pe care le alegi sa le mananci in mod regulat, efectele lor vor fi diferite asupra corpului si sanatatii. In acest articol vom vorbi despre fructele rosii, care contin cea mai mare varietate, unele mai benefice decat celelalte.

Fructele rosii sunt foarte bogate in antioxidanti. Radicalii liberi actioneaza in asa fel incat ataca celulele noastre si le fac sa fie mai sensibile odata cu trecerea anilor. Si pe langa proastele noastre obiceiuri, acest fenomen nu este deloc usor de gestionat. Fenomenul de oxidare poate sa fie insa incetinit cu ajutorul fructelor rosii. Fructele rosii contin vitamina C, vitamina E si carotenoizi si alti micronutrienti esentiali corpului nostru. Cele mai bogate in antioxidanti sunt afinele si coacazele.

Consumul lor regulat deci te va ajuta sa castigi un plus de longevitate si sa ai cea mai buna stare de sanatate. Iar efectele antioxidante ale fructelor rosii actioneaza si asupra maladiilor degenerative precum cancerul sau diabetul.

Fructele rosii contin foarte putine calorii. Fructele rosii sunt cei mai buni aliati dietetici daca vrei sa slabesti. Acestea contin in medie 30 de calorii pe 100 de grame. Fructele care contin cele mai putine calorii sunt zmeura cu 38 de calorii pe 100 de grame, capsunile cu 35 de calorii pe 100 de grame.

Fibrele si apa pe care le contin fructele rosii contribuie la impiedicarea rontaitului compulsiv dintre mese, sunt lejere si satioase.

Fructele rosii au un indice glicemic scazut. Hiperglicemia poate provoca multe boli precum diabetul. Pentru a evita asta, se recomanda sa iti reglezi glicemia,pentru ca aceasta a fie stabila. Fructele rosii te pot ajuta in acest sens deoarece au un indice glicemic foarte scazut.

Fructele rosii pot ameliora circulatia sanguina. Sunt chiar perfecte pentru a ameliora circulatia sanguina. Polifenolii continuti de fructele rosii sunt foarte benefici in acest sens. Este un element constituit din altii printre care antocianinele sunt cele mai importante.

Acestea pot intari vasele de sange. Iar prezenta taninilor merge de minune cu antocianinele.

Fructele rosii sunt bogate in vitamina C. cele mai bogate sunt capsunile si afinele. Afinele contin, se pare, chiar si mai multa vitamina C decat portocala. Datorita efectului sau antioxidant puternic, vitamina C te va ajuta sa fii cel mai sanatos. Sa nu uitam nici de faptul ca poate intari sistemul imunitar si combate deci tot felul de boli.

Lasă un răspuns