Părți ale corpului uman care vor dispărea în viitor

Charles Darwin a identificat in primul capitol al cartii sale The Descent of Man in jur de 12 parti ale corpului uman pe care le descrie drept inutile sau aproape inutile. Catalogul lui Darwin era insa departe de a fi complet, corpul nostru se pare ca mai are o multime de alte parti considerate inutile. Iata care sunt acestea.

Parul de pe corp. Sprancenele ne ajuta sa tinem departe transpiratia de ochi dar, in aparenta, majoritatea parului de pe corpul uman nu are niciun rol si are toate sansele sa dispara odata cu timpul.

Sinus paranazal. Nimeni nu stie de ce pastram cavitatile incarcate de mucus poate doar pentru a ne face capul mai greu.

Muschii urechi extrinseci. Unele animale au capacitatea de a-si misca urechile datorita acestui muschi. Fiintele umane au si ele acest muschi, de aceea unele persoane isi pot misca urechile fara probleme.

Dintii de lapte. Primele fiinte umane au trebuit sa mestece plante pentru a beneficia de suficiente calorii, pentru a supravietui cu alte cuvinte. Insa, in zilele noastre, nu prea mai avem nevoie de asa ceva. Speram ca dintii de lapte sunt primii de pe lista care vor disparea intr-un viitor apropiat, nu va trebui astfel sa mergem atat de des la dentist.

Muschiul palmar. Acest muschi lung si ingust se intinde de la cot la incheietura si este absent la 11% din oameni in zilele noastre. Pe vremuri indispensabil pentru escaladari sau catarari, in ziua de azi este necesar doar persoanelor care vor sa practice artele martiale sau alpinismul.

Mameleoanele masculine. Barbatii si femeile au mameleoane deoarece in primele stadii ale dezvoltarii fatului, copilul care se va naste nu are inca dezvoltate organele genitale. Astfel, mameleoanele sunt prezente atat la barbati cat si la femei. La barbati nivelul de prolactina este in general absent, necesar pentru stimularea lactatiei, de aceea nu pot produce lapte.

Apendicele. Acest tub muscular ingust, atasat de intestinul gros are drept scop ajutarea digestiei, digerarii celulozei in momentul in care regimul alimentar uman consta in special in materie vegetala, nu animala, asa cum ar trebui.

Degetele de la picioare. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca atunci cand oamenii pasesc isi echilibreaza in special linia mediana a picioarelor insa, in ziua de azi, am trecut progresiv la echilibru spre latura degetylui mare de la picior. Studiile arata in egala masura faptul ca centrul nostru de echilibru se indreapta tot spre interior. Asta deoarece stramosii nostri aveau obiceiul sa se bazeze pe degetele de la picioare pentru a-si pastra echilibrul.

A treia pleoapa. Un stramos comun al pasarilor si al mamiferelor poate avea o membrana menita sa ii protejeze ochiul si sa elimine mizeriile. Oamenii nu au decat un pliu minuscul in coltul intern al ochiului.

Tuberculul lui Darwin. O mare parte din populatie are tuberculul lui Darwin, o mica ridicatura la nivelul urechii externe, o caracterstica genetica care poate fi prezenta la una din urechi sau la ambele. Pe vremuri, acest tubercul era vazut drept un semn al regalitatii sau al inteligentei.

Lasă un răspuns