Reikjavik, orașul de lângă cercul polar

Dacă ai în vedere o călătorie în Islanda, nu trebuie să neglijezi sub nicio formă frumoasa Reikjavik, capitala islandeză. O capitală dinamică ce adăpostește numeroase atracții. Că petreci la Reikjavik câteva ore sau câteva zile, vei aprecia cu siguranță acest sejur în capitala islandeză.

Harpa. Nu are cum să nu te fascineze această clădire ce adăpostește opera din Reijjavik. Clădirea este situată în apropiere de vechiul port și este acoperită cu sticlă care, odată cu lăsarea serii oferă un spectacol fascinant. Nu rata ocazia de a asista la unul din numeroasele spectacole pe care le adăpostește.

Drakkar. Faimoasa sculptură din metal, vizibilă în numeroase cărți poștale cu Reikjavik. Extrem de fotografiată, această sculptură din metal reprezintă un vapor viking, navigând în direcția soarelui. Sculptura a fost concepută în 1990 de Jón Gunnar Árnason.

Vechiul port. Vizitarea vechiului port este sinonimă cu familiarizarea cu acest oraș superb. Intre zgomotele impozante ale vapoarelor, drapelurile impunătoare, micii comercianți și restaurante, vei avea parte de o vizită memorabilă. Din vechiul port se organizează numeroase excursii pentru observarea balenelor.

Piața de vechituri. In apropiere de vechiul port, piața de vechituri din Reikjavik este deschisă sâmbăta și duminica între orele 11-17. Extrem de apreciată, aici poți găsi o multitudine de produse: obiecte vestimentare, cărți în islandeză, obiecte de colecție…

Centrul orașului. Ai nevoie de puțină acțiune, de dinamism? După vizitarea vechiului port, îndreaptă-ți pașii spre centrul orașului Reikjavik. Spre cartierul 101 în special. Aici turiștii găsesc tot ce își doresc: baruri, restaurante, magazine. Atmosfera este specială, cartierul ideal pentru a admira street-art-ul în capitală.

Hallgrimskirkja, o catedrală insolită. Catedrala se bucură de o reputație internațională datorită originalității sale. Este o catedrală lutheriană, cu o fațadă în formă de triunghi, în culori pale. Te sfătuim să o vizitezi pe timp de noapte pentru a putea amira fațada luminată și vitraliile.

Lasă un răspuns